Otkrijte bogato kulturno-povijesno nasljeđe Istre

Krenite u potragu za kulturno-povijesnim blagom Istre! Posjetite šarmantne gradiće i sela na obali i u unutrašnjosti te najpoznatije istarske kulturno-povijesne znamenitosti.

Mjesta neokrznuta zubom vremena

Pođite putem povijesti i kulture te pronađite inspiraciju u veličanstvenim znamenitostima koje stoljećima pa čak i tisućljećima prkose vremenu. Saznajte više o istarskim legendama i pričama iz davnina te zamislite život kakav je nekad bio na ovom veličanstvenom poluotoku.

Slikoviti gradići na obali

Prošećite povijesnim ulicama prelijepih gradića na istarskoj obali te doživite njihov vječni šarm! Provedite romantične trenutke u divnoj povijesnoj jezgri živopisnog Rovinja kojim dominira crkva sv. Eufemije. Krenite ulicama kojim su nekad koračali stari Rimljani u Puli i Poreču te slijedite puteve Casanove u šarmantnom gradiću Bale. Šetajte uskim uličicama Umaga te uživajte u iznimnim primjerima gotičke i renesansne arhitekture. Prepustite se šarmu tipičnih istarskih gradića kao što su Novigrad i Vrsar, te saznajte jedinstvenu priču koju svaki od njih nudi.

Čarobni gradići u unutrašnjosti

Zakoračite u bajkovit svijet gradića u unutrašnjosti Istre! Gradići na brdima u unutrašnjosti oduzeti će vam dah čim ih ugledate izdaleka. Provedite čarobne trenutke na ulicama i uzduž zidina Motovuna te uživajte u veličanstvenom pogledu. Saznajte više o legendama najmanjeg grada na svijetu, Huma, te o njegovom glagoljaškom nasljeđu. Lutajte uskim uličicama Vodnjana te se popnite na poznat zvonik za prelijep pogled na okolicu. Posjetite srce Istre, Pazin, te uživajte u starom dvorcu te pogledu na zadivljujuću jamu. Doživite čaroliju ostalih gradića kao što su Grožnjan, Buzet, Buje te mnogih drugih.

Rimski amfiteatar Arena u Puli

Poklonite se jednom od najpoznatijih antičkih spomenika u Hrvatskoj – Areni u Puli! Osim što je šesti najveći rimski amfiteatar na svijetu, Arena je ujedno i među najbolje očuvanim. Neizostavna istarska znamenitost stara oko dvije tisuće godina također je mjesto na kojem možete doživjeti neponovljive veličanstvene izvedbe domaćih i inozemnih umjetnika.

Eufrazijeva bazilika u Poreču

Vratite se u povijest posjetom biskupskom kompleksu s Eufrazijevom bazilikom (Svjetska kulturna baština UNESCO-a) u povijesnom centru Poreča! Bazilika je izgrađena u 6. stoljeću te predstavlja izniman primjer sakralne arhitekture kao jedan od najbolje sačuvanih spomenika te vrste. Nakon obilaska veličanstvenih mozaika unutar bazilike, prošećite povijesnom jezgrom Poreča te tako udahnite život pričama iz povijesnih priručnika.

Zavirite u naše vile

Okružite se čistim luksuzom i ljepotom u srcu čarobne Istre! Oživite svoja osjetila u mediteranskom okruženju, osluškujući šum valova na obali, udišući osvježavajući morski zrak, uživajući u prelijepom pogledu na obližnje maslinike i vinograde te bogatom okusu delicija uz izvrsno vino. Za besprijekoran doživljaj savršene destinacije odaberite idealno mjesto za odmor – luksuzne vile Borghetto!

Ispunite svaku svoju želju na odmoru uz kraljevski tretman na mjestu koje vam nudi nenadmašnu uslugu, gdje se osobita pozornost posvećuje i najsitnijem detalju te se uz posebnu pažnju omogućuje ostvarenje vaših snova na odmoru.

×

Zainteresirani? Drago nam je to čuti.

Obratite nam se već danas i rezervirajte svoj boravak putem obrasca niže.

×

Prijavite se na naš newsletter putem obrasca niže.

×

Zainteresirani?

Drago nam je to čuti. Obratite nam se već danas i rezervirajte svoj boravak putem obrasca niže.

×

Pošaljite nam poruku vezanu uz Concierge usluge putem obrasca niže.

×

Zainteresirani? Drago nam je to čuti.

Obratite nam se već danas i rezervirajte svoj boravak putem obrasca niže.